Monday, July 05, 2010

De Kunst van het Vieren van een Prestatie

Hier is een definitie van het woord prestatie (achievement):

1. de daad van het volbrengen, afmaken.
2. iets succesvol afgemaakt, vooral in termen van krachtsinspanning, vermogen, oefening of volharding.


De kunst van het vieren van een prestatie is cruciaal om succesvol te zijn bij het uit laten komen van onze dromen... We hebben geleerd om elke kleine prestatie te belonen! In de ontwikkeling van Tjeko hebben we geleerd hoe belangrijk het is om iedere prestatie te vieren... de kleine, de grote, de niet zo grote, de belangrijke, en die die er niet zo toe doen... Ieder op zich verdiende het om gevierd te worden. De waarheid is natuurlijk glashelder dat we nog ver van de vervolmaking van Tjeko zijn, maar we hebben een hoop plezier op onze weg er naartoe. Ferdi en ik vieren onze samenwerking met NSU Helpt. In September 2010 zal Tjeko één van de projekten zijn van NSU Helpt .
http://www.nsutrecht.nl/nsu-helpt
NSU is de afkorting voor "Navigators Studentenvereniging Utrecht". We krijgen de gelegenheid om te werken en praten in het studentenleven. Voor ons is het een uitnoding om een team te formeren, het Tjeko Verhaal te verspreiden, en het potentieel van jongen mensen aan te boren. Samen zullen we een beweging creëren die de missie van Tjeko vooruit zal helpen "Ieder kind verdient een jeugd"

Dat jij ook bedreven mag worden in het vieren van prestaties... Je droom is vaak zo ver weg, buiten bereik en erg overdonderend. Om gemotiveerd en gericht te blijven, moet je de kunst van het vieren van prestaties leren ... het is erg eenvoudig, je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen om een expert te worden


1. GIL EN DANS

Wat het ook is... zodra je het grote nieuws hoort begin je te gillen en dansen... ja, zo gaat dat, je staat op van je stoel en schudt je bibs :-) Sommigen van jullie zullen het ritme missen maar het is ook prima als je in tranen uitbarst.. Dit is wat ik probeer te zeggen, sta stil bij het nieuws dat je zojuist hebt gekregen of de mijlpaal die je net hebt bereikt en vier dat. Het zal je nieuwe kracht, inspiratie en energie geven... en als je dat gevoel eenmaal hebt ervaren dan is het niet te STUITEN!

2. HOUD HET NIET VOOR JEZELF

met andere woorden... VERSPREID HET... vertel het aan je familie, je vrienden, iedereen die je kent vertel je over je laatst bereikte prestaties... niet uit trots maar nederigheid... jouw naasten willen weten wat er bij jou gaande is en ben je ervan bewust dat een echt feestje leuker is als er VEEL gasten zijn...

No comments: