Thursday, July 21, 2011

Tjeko Fun Fair op het nationale landbouwfestival


Een jongen kijkt toe hoe we opbouwen

Emeth gek op de traktor

onze Lubas rd buurjongen heeft plezier op de Tjeko Kart
We zijn druk bezig geweest om wat Tjeko* te verspreiden hier in Oeganda. Na het trainen van meer dan 35 jonge Oegandeze studenten doormiddel van onze intensieve twee weken van de Tjeko Academy waren we nog maar net begonnen. In de laatste week van juni hadden we een week lang de Tjeko Fun Fair (TFF) in Jinja. Hier zijn meer dan 2500 kinderen geweest. Vervolgens hadden we twee weken later opnieuw de TFF. Deze keer in Iganda. Hier zijn ongeveer 2000 kinderen naar toe gekomen. Nu zijn we deze week op het nationale landbouwfestival. Tjeko is erg populair aan het worden. Vandaag werd ons Tjekolied op de NBS radio afgespeeld. Gister kreeg ik een smsje van Lindsay die vertelde dat ze een paar meisjes het Tjekolied zongen en daar de Tjekodans bij deden.
Onze Tjeko-skelters zijn erg populair bij de kindern en ALLE leeftijden. In mum van tijd kunnen we een hele groep van kindern hebben die ons volgen omdat we het Tjeko-shirt dragen. We dragen deze met trots. Van de boda boda (bromfietstaxi) tot een schooljongen, tot mijn kinderen, ze houden allemaal van Tjeko. Vandaag kreeg Ferdi een gratis rit naar het festivalterrein.. verassend genoeg had hij een Tjeko-sticker op zijn achterruit..
Elke dag is een nieuwe dag met fantastische zegeningen en uitdagingen. We genieten hiervan en zien deze als een perfecte mogelijkheid om te leren. We maken plannen hoe we het de volgende keer nog beter kunnen doen.
We zijn zo dankbaar voor alles. Hartelijk bedankt dat je in Tjeko gelooft. Wat we doen zou niet mogelijk zijn zonder jou. We menen het! Bedankt!!
 
Hier een aantal foto's van het festival:
 
Milton doet stoer op de Tjeko Skelter
Chapati


Een vrouw die vis verkoopt

vers vlees op de gril
*Tjeko (cheko) is het  Swahili woord voor plezier.

No comments: