Tuesday, January 26, 2010

Eerste dagen in Oeganda!


Hans, Wim, Rimko en ikzelf reizen vandaag. We reizen naar Jinja. Tot nu toe hebben we zoveel mogelijk geprobeerd "Oeganda" in ons systeem te krijgen. Goed, in ons systeem... we hebben niet gegeten van de lokale markten of zelfs lokale gerechten... Ik dacht dat het beter zou zijn te beginnen met deze "introducties" als we wat verder zijn met onze reis.

Wat ik verwachtte dat zou gebeuren - gebeurde! De eerste gedachten van de groep waren... aarzelend. Hoe kun je in vredesnaam een park bouwen in deze omgeving. Zo veel armoede... zo weinig aandacht voor het bezit waar ze in lijken te wonen... En wij willen hier een pretpark bouwen?!

Maar tegelijk met deze vraag kwam ook een uitdaging! Hoe kun je hier iets maken dat het verschil kan brengen... Iets dat tegelijkertijd compleet nieuw is maar ook te onderhouden. Iets dat leuk is en ook leerzaam (maar niet in de traditionele betekenis van het woord). Iets wat én commercieel én sociaal is. Iets voor kinderen en volwassenen.

Ik kan je zeggen dat het ons goede onderwerpen voor discussie geeft!
De komende dagen zullen we een aantal lokale projecten die ik ken bezoeken. We zullen naar 1moreChild gaan, het kinderprogramma dat we hebben voor kwetsbare kinderen die zonder een klein beetje fatsoenlijke hulp op straat zouden belanden. We zullen een weeshuis bezoeken, wat onder leiding staat van een Canadees. We gaan ook rondkijken met Appollo, die altijd lijkt te weten waar land te koop is! Alles bij elkaar is het een interessante mix van dingen die ons te doen staan!

No comments: