Wednesday, November 18, 2009

Gedachten over Oeganda

Goed - terug achter mijn bureau in Nederland. 48 uur van Oegandese ervaringen. Gek hoe snel het voorbij ging. Maar goed - wat had ik verwacht! Het was geweldig om even tussen de kinderen van 1moreChild te kunnen zijn! Geweldige dingen zijn aan het gebeuren in Oeganda.

Harry en Hen Ferdinando wonen al meer dan 18 maanden in Jinja, Oeganda en hebben ons 1moreChild team versterkt met een compleet nieuwe dimensie aan ons programma! Bosco en ik zijn altijd gefocussed geweest op kinderen die samen kunnen wonen met verre familie, maar Harry en Hen geven onderdak aan jongens die helemaal niets hebben! 12 jongens wonen samen met een geweldige moeder en een geweldige "oudere broer" in een huis in Jinja. Dicht bij school. Dichtbij een voetbalveld :).

Deze jongens krijgen drie maaltijden per dag, een bed, stromend water en een familie.
We houden het eenvoudig - niets om de aandacht op ons huis te vestigen.

Sinds we met het nieuwe project zijn gestart hebben we 12 jongens wonen in ons 1mC huis, en 50 jongens en meisjes die wonen in de provincie Jinja.

Deze nieuwe stap vraagt ons ook om aanpassingen te doen aan het sponsorprogramma, maar deze veranderingen zullen goed zijn. Ze geven ons de kans om onze wezen op zelfs een veel meer persoonlijke manier te helpen. In ons volgende bericht zal worden uitgelegd hoe we verder willen gaan met het sponsorprogramma. We zouden het geweldig vinden om jou ook als sponsor te mogen verwelkomen!

No comments: