Sunday, May 10, 2009

1more Child - Joyce

<<...>> Goed nieuws vanuit Oeganda!
Eén van onze middelbare school studenten, Joyce, heeft wat geweldig nieuws met ons te delen! Vanwege haar enorme inspanning, en bereidheid te willen leren, is Joyce 9de van de 136 (!) studenten geworden van haar schoolniveau!

Zoals alle studenten van 1moreChild, komt Joyce uit een familie die heel wat stormen meegemaakt heeft in hun leven. Het verliezen van familieleden is nooit makkelijk, maar het lijkt ook dat een direct gevolg ervan is dat je eigenlijk geen toekomstperspectief hebt, en de dingen nog moeilijker worden. Omdat Oeganda zoveel wezen kent, wordt de eerste lijn zorg (de familie) zwaar belast. Je kunt je voorstellen dat als het al moeilijk is om voor je eigen gezin de touwtjes aan elkaar te knopen, het enorm zwaar is als je nu ook nog voor de zorg op moet draaien voor andere familieleden? Dat vraagt een erg hoge tol...

In deze situaties wil 1moreChild hulp bieden. Met financiële steun, maar ook met bemoediging, mentorschap en coaching. Omdat het stap één is om onderwijs te krijgen, iets anders is het nog om uit te zoeken hoe je er in de toekomst voordeel van kan hebben!

Goed gedaan Joyce! Blijf je best doen!

No comments: