Friday, January 12, 2007

Nog steeds sterven er mensen voor het brengen van het woord van God

Van onze vrienden van www.wbtc.com

Koreaanse Evangelist is als martelaar gestorven omdat hij WBTC lectuur verspreidt heeft.

8 Januari 2007

Het kantoor in Amerika van de World Bible Translation Center ontving vandaag een verslag van de executie van een Noord Koreaanse evangelist voor het bezit en het verspreiden van gemakkelijk te lezen Nieuwe Testamenten in het Noord-Koreaans. Volgens de eerste berichten zijn de teksten, die bijeengebonden waren in een eenvoudige éénkleurige band, onder de aandacht gekomen de Noord Koreaanse autoriteiten. Details zijn niet helemaal duidelijk rond de dood van de evangelist. Het kantoor van WBTC in Amerika probeert nu aanvullende informatie te verkrijgen. Volgens de vice directeur van publicaties, John Andersen, is dit de eerste martelaar die het evangelie deelde door gebruik te maken van WBTC's lectuur. "Door de geschiedenis heen van de organisatie zijn anderen behoorlijk in elkaar geslagen en enkele gelovigen bedreigd, maar dit is de eerste dode. We zijn bedroefd dat God ons gekozen heeft om dit leed te moeten dragen."

Er zijn veel verslagen van vervolgingen van Christenen in Noord Korea. Degenen die een Bijbel bezitten of verspreiden krijgen minimaal een gevangenisstraf van 13 jaar, maar kunnen ook de doodstraf krijgen. WBTC werkt met zendelingen om de Koreaanse Bijbel in een formaat uit te brengen dat niet als Bijbel wordt herkend. “We nemen de veiligheid van de gelovigen in andere landen zeer serieus” zegt Andersen. “WBTC doet er alles aan om de moedige mannen en vrouwen, die bereidt zijn hun leven in te zetten voor Gods werk, te beschermen.”. . .

En toen Hij het vijfde zegel opende, zag ik onder het altaar de zielen van hen, die geslacht waren om het woord van God en om het getuigenis, dat zij hadden. En zij riepen met luider stem en zeiden: "Tot hoelang, o heilige en waarachtige Heerser, oordeelt en wreekt Gij ons bloed niet aan hen, die op de aarde wonen?" En elk hunner werd een gewaad gegeven, en hun werd gezegd, dat zij nog een korte tijd moesten rusten, totdat ook het getal vol zou zijn van hun mededienstknechten en hun broeders, die gedood zouden worden evenals zij.

Openbaring 6:9-11 (NBG)

No comments: