Wednesday, May 10, 2006

Jeugdprogramma gestopt

Onze kerk heeft twee jeugdprogramma's: Disipelschap voor Jeugd en Jeugd Evangelisatie. Op woensdagavonden wordt discipelschap behandelt, evangelisatie vindt plaats op dinsdagavonden (in Brooklyn). We hebben als organisatie besloten te stoppen met onze evangelisatie avonden tot September. Niet dat we niet geloven in evangelisatie, maar je kan niet blijven rijden in een kapotte auto. Laat me het even uitleggen. Als je auto rijdt, maar je gaskabel is gebroken, dan kom je alsnog nergens. Dat is wat er nu aan de hand is. Onze jeugd is wel bezig, maar komt toch niet echt vooruit (groeit niet). Dus moeten we terug naar het begin. Een basisgroep van tieners en leiders te ontwikkelen die de jeugd als geheel naar een volgend niveau kan brengen.

700 Tieners kunnen nu niet meer naar onze wekelijkse bijeenkomsten komen, met ingang van dinsdag over twee weken. Tatiana en ik zullen onze eigen tieners blijven bezoeken (zoals ieder staflid doet), maar we zullen niet meer als 'groep' bijeenkomen. Als christen zou je moeten zeggen dat God zal zorgen voor degenen die we nu niet meer kunnen bereiken. De realiteit is echter dat het kleine beetje licht dat deze kinderen hadden in hun leven op dinsdagavonden nu niet meer wordt gegeven.

Het eenvoudige alternatief is dat ze op woensdag komen voor de Bijbelstudie of op zondag naar de dienst. Helaas doen de meesten dit niet...wat inhoudt dat ze in hun leven nog minder van Gods Liefde zien. Dus moeten we echt zeker weten dat God dit van ons vraagt. We geloven dat Hij dat doet.

No comments: