Thursday, February 26, 2009

Ontwikkeling van Tjeko

Sinds een paar weken heb ik twee dagen per week aan ons Tjeko project gewerkt. Zoals velen van jullie weten, willen we een sociaal winstgevend Thema Park voor alle kinderen van Jinja, in Oeganda, oprichten. Tjeko belichaamt artikel 31 van de Conventie van de rechten van het kind, die stelt dat elk kind het recht heeft op (1) te rusten en te ontspannen, (2) op spelen en meedoen aan recratieve activiteiten en (3) deelnemen aan cultuur en kunst.

We willen een 'gezelschap' van dieren maken die de kinderen helpt deze zaken te ontdekken. Het is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, maar deze zaken worden vaak verwaarloosd. Het kindzijn hang aan een zijden draad, vanwege de extreme armoede, een HIV/AIDS epidemie en het altijd maar voortdurende geweld in het noorden van Oeganda.

Tot nu toe hebben we Tjeko en Tjeka ontworpen, twee apen die leven in een tropisch regenwoud. Wat we willen doen is 3 dieren maken die de drie gebieden van Artikel 31 vertegenwoordigen. Deze dieren moeten helpen de kinderen te laten begrijpen dat je lol kan hebben met (1) rust en ontspanning, (2) spelen en het doen van recratieve activiteiten (sport en spel) en (3) kunst en cultuur.

Mijn vraag aan jullie is: Wat voor dieren moeten we gebruiken, en wat zouden hun persoonlijkheden kunnen zijn?!
Help ons deze cartoons te ontwerpen! Zet je ideeën op het blog of e-mail ons!
Bedankt!

No comments: