Monday, May 17, 2010

Ontdekken....

Een van de wonderlijke dingen bij ons nieuwe avontuur is dat we heel veel ONTDEKKEN!

Zoals je weet is deze blog een collage van onze gedachten en processen - hoewel het de laatste tijd door TJEKO overheersd wordt :)
Omdat het onze collage van ideeën en gedachten is, wil ik iets delen dat ons denken beheerst! Wat is Tjeko / hoe past dit in het traditionele denken, en vooral, voor ons als trouwe volgelingen van Christus, de belangrijkste vraag: hoe kunnen we hem EREN met dit geweldige plan, dat wij van Hem mochten ontvangen!

Toen ik mijn kantoor binnenkwam vanochtend, pakte ik "The Message" (herschreven bijbel in leesbaar Engels) en bij dit vers viel het open.
"No one's ever seen or heard anything like this,
Never so much as imagined anything quite like it— "

( niemand heeft ooit zoiets gezien of gehoord,
zich zelfs nooit zoiets voor kunnen stellen_)
Tatiana had er met potlood bijgeschreven 'TJEKO!' En zo is het! Het is zo WAAR! Dit is helemaal Tjeko! Niemand heeft ooit zoiets gezien of gehoord! Zo super!

Maar voor mij is het niet genoeg dat niemand hier nooit eerder van gehoord heeft. Wat ik echt super vindt is dat in onze wens ons geloof praktisch te maken - GOD ONS DIT IDEE GEGEVEN HEEFT! En nu kunnen we ons geloof, onze hoop en LIEFDE handen en voeten geven.
Het tweede deel van dat vers bezegelt deze wens:
"what God has arranged for those who love him.
But you've seen and heard it because God by his Spirit has brought it all out into the open before you."

(wat God heeft geregeld voor die hem liefhebben.
Maar jij hebt het gezien en gehoord omdat God het door zijn Geest aan jou heeft geopenbaard)
Onze grootste wens is om iets te doen met ons leven dat er toe doet en dit ten overstaan van de God waar wij in geloven, en die we liefhebben. Het doet er toe voor de kinderen in Oeganda, het doet er toe voor onze eigen voloening en het doet er ewig toe.
Oh hoe GROOTS!
Ga voor de spannende dingen die GOD voor JOU heeft. Dingen waar niemand ooit van gehoord heeft, en dingen die je enkel kunt zien als je toestaat dat de Geest van God je die ding ;) toont.

Gelukkige hemelvaarts dag!

No comments: